Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

Δοξολογία και κατάθεση στεφάνων για την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης του Αγρινίου


 Με λαμπρότητα τιμήθηκε και φέτος, η ημέρα της επετείου της απελευθέρωσης της πόλης του Αγρινίου από τον οθωμανικό ζυγό. Τελέσθηκε η επίσημη δοξολογία, την Τρίτη 11 Ιουνίου 2024, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού και συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Καλλινίκου.

 Την Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης κ. Αθανάσιος Μπαλέρμπας, ενώ παρέστησαν ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γεώργιος Παπαναστασίου, Βουλευτές, Πολιτευτές, Δήμαρχοι άλλων Δήμων της Αιτωλοακαρνανίας, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών, Αστυνομικών, Πολιτικών, Δημοτικών Αρχών και εκπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων. 

 Συμμετείχαν οι Σημαιοφόροι των Σχολείων της πόλεως και αντιπροσωπείες των πολιτιστικών συλλόγων με παραδοσιακές στολές. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η Φιλόλογος κ. Ελένη Ζαμπάρα – Τζωρτζοπούλου. 

 Στη συνέχεια, στο Μνημείο των Πεσόντων, στην Πλατεία Μαρίας Δημάδη ο Σεβασμιώτατος τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση και οι εκπρόσωποι των αρχών κατέθεσαν στεφάνια.

 Αμέσως μετά στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου πραγματοποιήθηκε η τελετή ανακήρυξης του Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεου σε επίτιμο Δημότη Αγρινίου και η επίδοση του κλειδιού της πόλεως από τον Δήμαρχο Αγρινίου κ. Γεώργιο Παπαναστασίου, παρουσία του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού και των Αρχών της περιοχής.