Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021

Απάντηση στην πρόταση του Άρη Μπιτσώρη



Πρόταση Μπιτσώρη Άρη, με τέσσερα θέματα

 α. Για την οργάνωση Συνεδρίου για την ιστορία και την παράδοση της Μπαμπίνης 

 Προτάσεις και λοιπές ιδέες, να υποβληθούν στην οργανωτική επιτροπή του Συνεδρίου, στην οποία είναι μέλος.

 β. Για το Λαογρφικό Μουσείο Μπαμπίνης 

 (1) Να γίνει Μουσείο Οίνου

 Είναι Λαογραφικό Μουσείο και εμπεριέχει το θέμα του Οίνου (υπάρχει Συλλογή Αμπελουργού). Με την ονομασία « Λαογραφικό Μουσείο Μπαμπίνης », έχει ενημερωθεί προφορικά το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (Διεύθυνση Νεότερη Πολιτιστικής Κληρονομιάς), ώστε μετά παρέλευση τριετούς λειτουργίας να υποβληθεί πρόταση πιστοποίησης (αποστέλλονται έντυπο προελέγχου και έντυπο ελέγχου). 

 Όσον αφορά την συνεχή ύπαρξη και την αδιάλειπτη λειτουργία του Λαογραφικού Μουσείου Μπαμπίνης, τούτο  « επαφίεται στον πατριωτισμό των Μπαμπινιωτών ».

 (2) Έρευνα δυνατότητας μόνιμης φιλοξενίας συλλογής υφαντικής τέχνης κ. Ροκά 

 Δεν  υπάρχει προς το παρόν, στεγασμένος χώρος. Θα ζητηθούν και οι απόψεις της, γιατί είναι άγνωστες (για δυνατότητα τμηματικού δανεισμού, κατά τις πολιτιστικές εκδηλώσεις).  

 (3) Διάθεση, ενδεχομένως, του ημιτελούς Ημιυπογείου, του κτηρίου του Μοσείου, σε άλλο περιβαλοντολογικό φορέα

Δεν είμαστε ιδιοκτήτες του κτηρίου. ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ είναι ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μπαμπίνης ο οποίος το παρεχώρησε με σύμβαση χρησιδανείου μέχρι 30/4/2049, χωρίς αντάλλαγμα, για την εγκατάσταση και λειτουργία Λαογραφικού Μουσείου.

Επιπλέον το Ημιυπόγειο, αναγκαιοί και στο Λαογραφικό Μουσείο Μπαμπίνης, για υλικά που συνεχώς παραλαμβάνει, ως βοηθητικός χώρος. Υπόψη και κατά την πρόσφατη, που ολοκληρώθηκε, ρύθμιση - νομιμοποίηση (γιατί ήταν αυθαίρετο το κτήριο), το Ημιυπόγειο χαρακτηρίστηκε βοηθητικής χρήσης.

Μπαμπίνη 08/10/2021

Το Δ.Σ.